Ga naar hoofdinhoud
duurzame meubels in hotels

Hotel inspiratie: duurzame meubels

Duurzaamheid in hotels is een onderwerp dat steeds populairder wordt. De Hotel Partners werken samen met verschillende duurzame, innovatieve partners die koplopers zijn in hun vakgebied. In het ontwerp, de uitvoering en de inrichting streven wij ernaar zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken. Zo maken wij bij de inrichting bijvoorbeeld gebruik van duurzame meubels.

Duurzame meubels in hotels

De markt van duurzame meubels is opkomend, al lijken duurzame meubels nu nog lastig te vinden. Duurzame meubels kunnen om verschillende redenen duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld meubels die gemaakt zijn van hergebruikt of duurzaam materiaal, zoals steigerhout, FSC-hout of bamboe. Meubels die gemaakt zijn onder fair trade omstandigheden, in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden, vallen ook onder de noemer ‘duurzame meubels’. De makers van deze meubels krijgen in deze situatie namelijk een extra bedrag voor hun werk.

Design duurzame meubels

De Hotel Partners werken samen met duurzame, innovatieve partners die koplopers zijn in hun vakgebied en staan voor een optimale prijs en kwaliteitsverhouding. Zo streven wij er bijvoorbeeld naar zoveel mogelijk met duurzame producten en materialen te werken en werken wij bij voorkeur met fabrikanten die ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • Een aantal duurzame partners van De Hotel Partners zijn Vital PlaceS, Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep en Interface. Al deze partners hebben een eigen kijk op duurzaamheid en proberen op hun manier bij te dragen aan een betere wereld.
  • Een ander mooi merk voor duurzame designmeubelen is Studio Perspective. Deze designmeubelen zijn van hoogwaardige kwaliteit én worden op een duurzame manier geproduceerd. De meubels worden op maat gemaakt en kunnen dus naar eigen smaak worden samengesteld.

Een fair trade hotel interieur

Steeds meer mensen staan stil bij een fair trade interieur, zelfs in hotels. Door de aanschaf van fair trade meubels ondersteunt u de arbeiders in ontwikkelingslanden en zorgt u ervoor dat de arbeidsomstandigheden beter worden. Vergeet dit ook niet te communiceren in uw hotel, zodat men weet dat u hier aandacht aan besteed.

Duurzame toekomst

Fair trade, oftewel eerlijke handel, helpt mee aan een duurzame toekomst. Door eerlijke handel kunnen arbeiders in ontwikkelingslanden zich beter ontwikkelen en ontplooien. Door de aanschaf van duurzame en fair trade meubels voor uw hotel ondersteunt u ook deze ontwikkeling en helpt u mee aan een duurzame toekomst van de wereld.

Duurzaam interieurontwerp voor uw hotel van De Hotel Partners

We kunnen er haast niet meer om heen, duurzaamheid zal een steeds grotere rol gaan spelen. De architecten van De Hotel Partners zijn al goed op de hoogte wat betreft de ontwikkelingen rondom een duurzaam inrichting voor uw hotel. Benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Back To Top