Ga naar hoofdinhoud
Hotelverlichting

Verlichting in de hotelkamer

Eén van de bekende aspecten van verlichting is dat het de sfeer kan bepalen van iedere ruimte. Ook in uw hotel. Van de hotel lobby, tot het restaurant en natuurlijk de hotelkamers. Wat past bij de uitstraling van uw hotel en wat spreekt hotelbezoekers aan? De Hotel Partners helpen u op weg!

Verlichting voor een sfeervol hotel

Er zijn zoveel keuzes als het aankomt op de verlichting voor uw hotel. Bij verlichting dient u te zoeken naar de juiste balans tussen functionele en sfeervolle verlichting. De algemene verlichting, die vrijwel altijd terug te vinden is in ieder hotel, is bijvoorbeeld een plafondlamp, bureaulamp, bedlamp/leeslamp en vloerlamp. De kleurtemperatuur van de verlichting zet direct de sfeer voor uw hotel. Gaat u voor een warm, huiselijk gevoel? Of past een lichte, koelere tint beter bij de uitstraling van uw hotel?

Natuurlijke hotelverlichting

Een badkamer in de hotelkamer beschikt meestal niet over een raam. Hierdoor komt er geen natuurlijke licht de badkamer binnen. Met de juiste verlichting aan de wand, in het plafond of achter de spiegel creëert u binnen een handomdraai de perfecte, natuurlijke hotelverlichting. Houd bij het kiezen van de verlichting voor in de badkamers rekening mee dat de lampen (spat)waterdicht moeten zijn.

Hotelverlichting

Verlichting als eyecatcher

Tijdens Milan Design Week en Maison et Objet kwamen een aantal trends met betrekking tot het interieur duidelijk naar voren. Zo ook voor verlichting en dan voornamelijk design verlichting. Design verlichting stukken zien er van zichzelf al uit als een kunststuk. Geometrische vormen, strakke lijnen en doorzichtige kappen. Dat maakt de verlichting uniek en een genot om naar te kijken.

Finishing touch van het hotelinterieur

Naast de standaard hanglampen, wandlampen, vloerlampen en bureaulampen, kan verlichting ook de finishing touch toevoegen aan de hotelkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ledverlichting achter het hoofdbord van het bed, onder het bed, achter de televisie of (zoals eerder vermeld) achter de spiegel in de badkamer. Deze hotelverlichting geeft de kamer een luxe uitstraling en laat zien dat u oog voor detail heeft.

Hotelverlichting van belang in hotelontwerp

Aangezien hotelverlichting een belangrijk onderdeel is van ieder hotel, nemen wij dit ook mee in het hotelontwerp. De architecten van De Hotel Partners staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren op het gebied van alle bouwkundige- en inrichtingscomponenten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Back To Top