Ga naar hoofdinhoud
hotelkamer van de toekomst

De trends van 2020: De Hotelkamer van de toekomst

De hotelkamerdeur openen en koffiezetten met je iPhone, een matras dat ervoor zorgt dat u niet langer wakker wordt van een snurkende partner en een badkamerspiegel die u vertelt hoe het weer wordt… Al deze snufjes behoren tot het fenomeen dat ‘de Hotelkamer van de toekomst’ heet. In dit artikel bespreken we kort wat er allemaal te vinden is in deze innovatieve hotelkamer.

Trend 1: Makkelijker en sneller inchecken

In steeds meer hotels kunt u nu, net als op het vliegveld, inchecken met uw smartphone. Dit voorkomt ergernissen bij reizigers die er al een vermoeiende vliegreis op hebben zitten. Met een paar klikken heeft u alle benodigde informatie van de hotelgasten en kunnen zij in alle rust genieten van hun verblijf. Geen gedoe meer met pasjes die kwijtraken, door uw smartphone bij de deur te houden gaat deze nu gemakkelijk open.

Trend 2: Slimme hotelkamers

Niet alleen huizen, maar ook hotels maken de nodige technologische ontwikkelingen door en worden hierdoor steeds slimmer. Zo zullen in de toekomst alle apparaten in hotelkamers met elkaar verbonden zijn, waardoor u in een keer kunt schakelen tussen de dag- en nachtmodus in kamers. Steeds meer hotels maken al gebruik van iPads op kamers waarmee gasten zelf de kamer kunnen besturen om zo een ideaal leefklimaat te creëren. Aanwezigheidssensoren geven aan of een hotelgast in de kamer aanwezig is en passen hier de temperatuur en verlichting op aan. Dit maakt de smart-room ook nog eens uiterst klimaatvriendelijk.

Trend 3: Maatwerk

Vroeger waren hotels voorbereid op alle type gasten. Nu is te zien dat persoonlijke wensen en behoeften van de gast steeds vaker centraal komen te staan. Anders dan vroeger, wil de hotelgast nu wél verrast worden. Dit vraagt om een cultuuromslag bij hotels. Door middel van big data kunnen hotels nu steeds beter voorspellen hoe laat een gast arriveert en wat hij/zij precies wil. In de meeste hotelkamers wordt nu al gebruik gemaakt van smartspeakers, waar de hotelgast zijn favoriete muziek op kan afspelen. In de toekomst kan de sfeer en het design van de kamer aangepast worden op de persoonlijke wensen van de gast.

Trend 4: Persoonlijke communicatie

Gasten vinden het fijn om, ook in hotels, een vast aanspreekpunt te hebben voor vragen en persoonlijke tips. Ook hier heeft de technologie wat op bedacht. Zo zijn er smartphones in omloop met gratis internetverbinding en internationaal bellen die hotelgasten mee kunnen nemen wanneer zij de stad gaan verkennen. Deze smartphones zijn tevens voorzien van een ‘panic-button’. Met een druk op deze knop krijgt de butler een seintje op zijn telefoon en kan hij de gasten snel assisteren. Deze knop is ook te gebruiken voor het oproepen van de housekeeping of roomservice en in noodsituaties.

Trend 5: Multifunctionele inrichting

De hotelkamers worden steeds kleiner. Het is dus van belang om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Dat kan door veelzijdige meubels te gebruiken die meer dan één functie hebben. Zo bestaat er bijvoorbeeld een spiegel en televisie in één. Door middel van een sensor verandert het televisie scherm in een spiegel wanneer de hotelgast in de buurt komt. Ook kun je in steeds meer hotels nu draadloos je mobiele devices opladen aan de hand van speciale ‘oplaad-meubels’ met een ingebouwde oplader.

Uw hotel ‘slimmer maken’ aan de hand van deze trends?

De Hotel Partners gaan direct voor u aan de slag. Onze experts zijn op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen omtrent het design van hotelkamers en adviseren u graag. De Hotel Partners ondersteunt van het ontwerp tot de realisatie en het onderhoud van hotels. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Bron: Entree Magazine

Back To Top