Ga naar hoofdinhoud
Hotel interieurtrends 2018

Hotel interieurtrends 2018

Het interieur is voor veel gasten een belangrijk element in de beleving van een hotel. In een hotel moet het draaien om ontspanning en luxe. In de loop der jaren is er steeds meer veranderd in de wijze waarop hotels, en met name de kamers, worden ingericht. Hoe ziet het interieur van een hotel anno 2018 eruit? Wij zetten drie interieurtrends voor hotels op een rijtje.

1. Modern design

Bij een modern design draait het om de termen: ‘nieuw en innovatief’. Zo moet de basisstructuur strak en netjes zijn en de oppervlakken recht en vlak. In het design wordt er gebruik gemaakt van witte kleuren in combinatie met (diep)grijs, beige, steen of aarde tinten. Nieuwe materialen zoals glas, staal en beton worden in een modern hotelinterieur toegepast.

2. Duurzaam design

Steeds meer mensen nemen een gezondere levensstijl aan en maken gebruik van groene energie en milieuvriendelijke producten. Deze duurzame veranderingen komen ook terug in het interieur van hotels. Zo komen niet alleen natuurlijke elementen en groene kleuren naar voren in het design, maar worden er tevens grotere ramen geplaatst zodat er natuurlijk (zon)licht in de hotelkamer aanwezig is. Ook het plaatsen van milieuvriendelijke producten, zoals hervulbare shampooflessen in plaats van plastic weggooiflessen, passen in een duurzaam hotelinterieur.

3. ‘Lokaal’ design

De bestemming of het land leren kennen door de ogen van lokale inwoners is omtrent reizigers een enorme trend. De hotels waar de gasten in verblijven moeten ‘lokaal’ aanvoelen. Het hotelinterieur wordt ingericht en aangepast op de cultuur en de levensstijl van het gebied/land. Op deze manier ervaren hotelgasten het interieur als een ‘local’.

De Hotel Partners 

Wilt u advies over de inrichting van uw hotel? Neem contact met ons op. De Hotel Partners helpt u bij het ontwerp, realisatie en onderhoud van uw hotel. Wij zijn actief bij de nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie van hotels. Zo hebben wij al voor verschillende klanten een aantal mooie projecten weten te realiseren.

Back To Top