Ga naar hoofdinhoud

Kunstobject voor hotel of restaurant

Beeldhouwer Chris Tap levert stierenkop voor entree bouwbedrijf

In de nieuwe, open entree van Bakels en Ouwerkerk Bouwbedrijf in Den Haag heeft de ‘stierenkop’ van beeldhouwer Chris Tap een fraaie plek gekregen. Het beeld is maar liefst 80 cm breed, 75 cm hoog en 53 cm diep en helemaal met de hand vervaardigd. Chris Tap heeft er in totaal 12 exemplaren gemaakt die stuk voor stuk uniek zijn.

Passie voor beeldhouwkunst

Chris Tap zelf studeerde economie en culturele antropologie, maar koos ervoor om zijn passie voor het beeldhouw-vak de laatste 12 jaar autodidact te ontwikkelen. Zijn werk heeft over het algemeen als onderwerp de anatomie van verschillende diersoorten. Na diverse studies van heel dichtbij in dierentuinen, weet hij als geen ander tot de kleinste details zijn beeldhouwwerken levensecht te realiseren. Chris heeft zijn passie niet van een vreemde en is de tweede generatie kunstenaars in zijn familie. Zijn vader Wim Tap was ook al een bekende Nederlandse kunstenaar.

Kunstobject voor hotel of restaurant

Een uniek kunstwerk is niet alleen prachtig in deze open entree met grote ronde vide, maar ook heel goed toepasbaar als eyecatcher in bijvoorbeeld een hotel of restaurant. Een mooi voorbeeld is het Marriott Hotel in Rotterdam, waarbij de wand is aangekleed met een groep van sierlijke vissen die gezamenlijk een dynamisch beeld creëren. Het meest recente kunstwerk vervaardigd door Chris is een levensgrote stier uitgevoerd in brons. (prijs op aanvraag)

Back To Top