Ga naar hoofdinhoud
Tips Milieubewust Hotel

Tips voor een milieubewust hotel

Duurzaamheid is een grote algemene trend op het moment, maar speelt ook heel erg in de hotellerie. Door slim in te spelen op de circulaire economie levert dit veel op voor een hotel. Bij De Hotel Partners gaan wij bij al onze projecten zo duurzaam en innovatiegericht te werk. Daarom hebben we vijf tips geselecteerd om een milieubewust en duurzaam hotel te realiseren.

1. Duurzame hotelverlichting

Hotels verbruiken op jaarbasis veel energie en dit komt voor een groot deel door het gebruik van verlichting. Door over te stappen op energiezuinige verlichting draagt een hotel haar steentje aan het milieu zeker bij. Hetzelfde geldt voor timers die op de verlichting zitten. Hierdoor blijft in de hotelgang de verlichting niet onnodig lang branden en wordt er op het energieverbruik verlaagd.

2. Inrichten van hotelkamers met duurzame en innovatieve producten

Investeringen in de aanschaf van milieuvriendelijk en duurzaam meubilair, in zowel hotelkamers als gemeenschappelijke hotelruimtes, is goed. Meubilair dat op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd wordt ook in de hotelwereld steeds meer bekend en toegepast.

3. Energiegebruik airco en verwarming

Veel hotelkamers hebben individueel regelbare airconditioning en verwarmingsmogelijkheden. Speel hier als goed op in. Het is vaak niet nodig om de airco en/of de verwarming dag en nacht te laten blazen. Geef de gasten bijvoorbeeld de optie om een balkondeur of raam open te laten staan. Daarnaast is het ook een ‘must’ om de airco of verwarming uit te schakelen zodra de gast de hotelkamer heeft verlaten. Zo wordt ook veel energie bespaard.

4. Recyclen in een hotel

Recyclen van bijvoorbeeld eten draagt ook bij een beter milieu. Ontbijt en diner buffetten zijn een standaardbegrip in de hotelbranche. Attendeer de gasten op wat ze opscheppen zodat er niet onnodig eten moeten worden weggegooid. Gooi ook niet zomaar verschillende afvalsoorten bij elkaar. Vaak heeft een milieubewust hotel ook mogelijkheden om afval te scheiden.

5. Meer groen in en rondom het hotel

Om een hotel een echt duurzaam uiterlijk te geven, is het toevoegen van meer planten en algemeen groen altijd een goed idee. Dit geeft het hotel een natuurlijke uitstraling en zo worden de gasten nog meer geattendeerd op het duurzame en milieubewuste aspect van het hotel.

Duurzaamheid van belang bij De Hotel Partners

De Hotel Partners werken samen met verschillende duurzame en innovatieve partners die koplopers zijn in hun vakgebied. Zo streven wij ernaar om zoveel mogelijk duurzame producten en materialen te verwerken in onze ontwerpen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Back To Top