Ga naar hoofdinhoud
Relaxed hotelinterieur

Tips voor een relaxed hotelinterieur!

De hotelkamer is dé plek voor gasten om zich terug te trekken en tot rust te komen. Een relaxed hotelinterieur is daarom van belang. Maar hoe creëer je dit? Wij geven een aantal tips!

Tip 1: Kies de juiste kleur

Het gebruik van felle kleuren is in de meeste gevallen geen goed idee. Felle kleuren passen beter in een ruimte waarin men een hoog energielevel nodig heeft, bijvoorbeeld in de lobby waarin gasten zich voorbereiden op een nieuwe werkafspraak. In een hotelkamer is het verstandiger om zachte kleuren te gebruiken die zorgen voor relaxed hotelinterieur.

Tip 2: Besteed aandacht aan goede verlichting

U wilt dat gasten op een ontspannen manier de dag beginnen en eindigen. ’s Avonds moet de dag eindigen met warme verlichting en ’s ochtends de dag gestart worden met een rustig en niet al te fel licht. Daarnaast komt het de sfeer ten goede als er meerdere (kleine) lampen verdeeld zijn over de gehele kamer. De gasten gebruiken alleen de verlichting die zij op dat moment nodig hebben.

Tip 3: Gebruik geur

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geuren een kalm en een relaxed effect hebben op mensen. Te denken valt aan geuren zoals lavendel en jasmijn. Ideeën zijn om te zorgen voor een geurende handlotion of door geurstokjes neer te zetten in de hotelkamer.

Interieurontwerp voor hotelkamers

Indien u advies nodig heeft op het gebied van hotelinterieur dan staan De Hotel Partners natuurlijk voor u klaar! Van ontwerp tot aan realisatie streven wij altijd naar het ‘Wauw’ effect, waarbij inspiratie wordt omgezet in beleving. Neem contact met ons op.

Back To Top