Ga naar hoofdinhoud
Milan Design Week 2019

Dé trends van Milan Design Week 2019

Begin april vond de jaarlijkse Milan Design Week, beter bekend als Salone del Mobile, in Milaan plaats. Het is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp, waar verschillende trends en nieuwe producten worden gepresenteerd. De Hotel Partners hebben een aantal belangrijke hotel trends geselecteerd en op een rijtje gezet, namelijk: unieke verlichting, vintage, entertainment, kleur/prints en open bar/restaurant.

Trend 1. Unieke verlichting

Verlichting is in hotels van belang. Maar hoe is dit nou op een unieke manier toe te passen? Design verlichting stukken zien er van zichzelf al uit als een kunststuk. Geometrische vormen, strakke lijnen en doorzichtige kappen. Dat maakt de verlichting uniek en een genot om naar te kijken.

Trend 2. Vintage

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol, ook in de hotellerie. De Hotel Partners werken samen met verschillende duurzame, innovatieve partners. Een manier om duurzaamheid door te voeren in een interieur van een hotel is door middel van vintage meubelen te gebruiken. Deze meubelen zijn eerder gebruikt in een hotelkamer, restaurant of lobby en kunnen opnieuw bekleed worden. Zo krijgen ze een nieuw leven op een nieuwe plek en maakt u gebruik van vintage meubelen in het interieur van uw hotel.

Trend 3. Entertainment

Entertainment in de vorm van een televisie wordt standaard aangeboden in bijna alle hotels. Maar tijdens Milan Design Week presenteerde Boca de Lobo een klassieke English Snooker Table. Een echte eyecatcher in de entertainmentruimte van een hotel met de unieke poten en gouden details.

Trend 4. Kleur en prints

Allerlei kleuren en opvallende prints zijn weer van de partij. Recentelijk heeft Gucci een interieurcollectie gelanceerd, genaamd Gucci Home. Invloeden uit deze collectie waren ook terug te zien tijdens Milan Design Week. Veel opvallende prints, zoals bloemenprints, maar ook opvallende kleuren, zoals felblauw en roze. Het is van belang om een goede verhouding tussen deze kleuren en prints te hebben, zodat het niet te druk wordt.

Trend 5. Open bar en restaurant

Een grote open ruimte met hierin een knusse bar en een uitgebreid restaurant. Dit is iets wat in 2019 steeds vaker terugkomt. Men houdt van open ruimtes. Zo is er direct een overzicht van de gehele ruimte. De gasten kunnen een kijkje nemen in de keuken, hebben de optie om een drankje te doen aan de bar of nemen plaats aan tafel om te genieten van een heerlijk diner.

Hotelontwerp op basis van de laatste trends?

De Hotel Partners gaan direct voor u aan de slag. Wij zijn benieuwd wat voor inspiratie u heeft opgedaan en om uw idee tot een werkelijkheid te maken. De Hotel Partners ondersteunt van het ontwerp tot de realisatie en het onderhoud van hotels. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Bron: Vibia

Back To Top