Ga naar hoofdinhoud
Hotel Trends 2019

Dit zijn dé hotel trends voor 2019!

Het is alweer bijna 2019 en dat betekent dat de hotel trends voor het nieuwe jaar ook langzamerhand bekend worden gemaakt… Maar wat zijn de hotel trends voor 2019? De Hotel Partners hebben de belangrijkste trends op een rijtje gezet aan de hand van: materialen, kleuren en technologie.

#Hotel trend 1: Materialen

2019 staat in het teken van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit is steeds meer terug te zien in het gebruik van natuurlijk materialen, zoals bamboe en natuursteen. Materialen die de natuur uitstralen en we veel zullen zien in 2019 zijn:

  • Hout wordt nu vaak gebruikt als accent of detail materiaal, maar hout mag in 2019 dus ook nog steeds. Een mooie lichte houten vloer is ideaal, omdat dit gemakkelijk te combineren is met andere materialen en kleuren.
  • Terracotta is aardewerk en heeft meestal een rode tint. Door de opvallende rode tint, is het gebruiken van terracotta accessoires voldoende.
  • Marmer is een natuursteen en wordt de afgelopen jaren, en dus ook in 2019, vaak in hotelkamer interieurs gebruikt. Van zwart met witte aders tot wit met grijze aders, het kan allemaal!

#Hotel trend 2: Kleuren

Kleuren in een interieur van een hotelkamer bepalen volledig de sfeer. Om een hotelgast zoveel mogelijk thuis te laten voelen, zijn warme kleuren dan ook altijd de juiste keuze. Voor 2019 zijn de bruin/beige kleuren nieuw in het kleurenpalet. Dit zijn gewaagde kleuren, maar sluiten wel volledig aan bij de natuurlijke uitstraling waar het in 2019 om draait.

  • Natuurlijke kleuren: Groen, okergeel, terracotta, bruin en zandkleur zijn kleuren die ook terug te vinden zijn in de natuur.
  • Ontspannende kleuren: Kleuren zoals blauw, roze en paars stralen rust uit en geven een kamer dus een ontspannend gevoel.
  • Accentkleuren: Maak bijvoorbeeld gebruik van goud als accentkleur, zeker in combinatie met andere natuurlijke kleuren. Hierdoor krijgt een ruimte een speels, maar toch rustgevend gevoel.

#Hotel trend 3: Technologie

Zoals eerder aangegeven komen er steeds meer ‘smart’ hotelkamers. Er zijn tegenwoordig al hotelkamers waar gasten mobiele toegang tot hebben. Daarnaast is het ook een trend om steeds minder te bellen. Hotelgasten de optie bieden om de receptie een bericht te sturen in plaats van te bellen wordt daarom ook populairder. Als laatste vinden hotelgasten het fijn als er rekening wordt gehouden met hun persoonlijke voorkeuren. Voorheen was dit vrijwel niet mogelijk, maar door de veranderende technologie wel. Het aanbieden van een streammogelijkheid naar de televisie is op de hotelkamer een ‘must’. Zo kunnen hotelgasten vanaf hun eigen accounts hun eigen series kijken. Persoonlijker kan het niet!

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

De Hotel Partners wensen u alvast een heel inspirerend, trendy en gelukkig 2019! Wij kijken uit naar de projecten die wij gaan uitvoeren het komende jaar. Heeft u advies nodig, wilt u een afspraak maken of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Bron: HotelDesigns & The Citadel Company

Back To Top