Ga naar hoofdinhoud
Futuristisch Hotel

Let’s go to the future: futuristisch hotel inspiratie

Hotel trends lopen steeds verder uiteen en de opkomst van futuristische hotels is steeds beter zichtbaar. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te slapen in een space shuttle, een robot te ontmoeten en kennis te maken met de nieuwste technologische trends in een hotel. Laat u inspireren aan de hand van vijf futuristische hotels over de hele wereld.

YOTEL: New York City, Verenigde Staten

Zodra u over de drempel stapt van het YOTEL, stapt u een compleet nieuw universum binnen dat geïnspireerd is op het futuristische design van luxe vliegtuigen. In het controlecentrum heeft de hotelgast de mogelijkheid om gebruik te maken van de zelfbedieningsstations om in te checken. Vervolgens helpt de Yobot met de bagage. De hotelkamer in het YOTEL is een droom voor technologienerds, namelijk: platte televisies, docking stations, voldoende stopcontacten voor alle elektronische gadgets en een mechanisch bed om de ideale positie in te nemen, zodat de hotelgast eens goed uit het raam kan kijken naar de mooie skyline van New York.

Capsule by Container Hotel: Kuala Lumpur, Maleisië

Van buiten ziet het hotel eruit als een rauwe containermuur, van binnen is iedere container een kleine cocon van ultiem comfort. Capsule by Container Hotel is een hotel gelegen bij de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. De hotelkamers hebben de perfecte balans tussen wat nodig is en de diensten die erbij horen om van een goede nachtrust te genieten. Het Capsule by Containter Hotel beschikt over een lounge, bibliotheek en natuurlijk de capsule-ruimtes. Deze ruimtes zijn geïnspireerd op het idee om vrachtcontainers te hergebruiken, opeengestapeld van de vloer tot aan het plafond.

Yas Hotel: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Echt futuristisch is een eiland dat door mensen is gemaakt. Dat is het Yas-eiland, waar het Yas Hotel op staat. Soepele glooiingen en LED-verlichting zijn de opmaak van de ongelofelijke luifel die een vredig universum van wisselend licht vormt. Eén van de hoogtepunten is de mogelijkheid om de raceauto’s voorbij te zien rijden op het Yas Marina Formula 1 ™ Circuit aan de voet van het hotel.

Henn na Hotel: Sasebo, Japan

“Henn” is Japans voor “veranderen” en het tegenkomen van robots is bijna niet te voorkomen. Aan de incheckbalie van het Henn na Hotel helpen meertalige robot-dinosaurussen, slaat een robot-arm de bagage van de hotelgast op en brengt een robotkruier de bagage naar de hotelkamer. Ook heeft de hotelgast de mogelijkheid om zijn of haar gezicht te registreren in het gezichtsherkenningssysteem, zodat ze zonder sleutel kunnen rondlopen op het terrein! Het Henn na Hotel maakt gebruik van milieuvriendelijke structuren en systemen, zoals zonnepanelen en gelamineerd hout (uit duurzaam ontwikkelde bossen). Dit creëert een bewuste en comfortabele sfeer.

NH Collection Madrid Eurobuilding: Madrid, Spanje

Het NH Collection Madrid Eurobuilding is de ideale verblijfplaats voor een zakenreis, doordat het zich bevindt in het financiële hart van Madrid. Het hotel hecht veel waarde aan innovaties, zoals het futuristische design van het LED-scherm aan het plafond in de lobby. Voeg daar de 3D Holografische Technologie, draadloze inductieladers en slaapmonitorsystemen aan toe. Het NH Collection Madrid Eurobuilding is onderdeel van het Living Lab initiatief, waar hotelgasten de eersten kunnen zijn om de nieuwste technische snufjes uit te proberen.

Hotelontwerp voor uw hotel

Wilt u een aantal aspecten van een futuristisch hotel verwerken in het ontwerp voor uw nieuwe hotel? Dat kan! Het team van De Hotel Partners werkt samen met u om een zo innovatief en trendy hotelontwerp te realiseren. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Bron: Momondo

Back To Top