Ga naar hoofdinhoud
Hotel lobby trends

Hotel lobby trends van dit moment

De hotel lobby is de ruimte waar hotelgasten binnenkomen en dus een eerste indruk krijgen van het hotel. Net zoals trends voor een interieur van het hotel, zijn er ook specifieke trends voor de hotel lobby. De hotel lobby trends van dit moment zijn: minimalistische design met botanische invloeden, mobiele check-in en de lobby als social space.

Minimalistisch design met botanische invloeden

Scandinavisch en minimalistisch design is al vele jaren een trend en is heel populair voor het interieur van een hotel. Voor een hotel lobby betekent dit bijvoorbeeld dat er alleen essentiële meubelen in de lobby staan, die ook behoren tot hetzelfde kleurpallet. Aangezien duurzaamheid een grotere rol gaat spelen in de hospitality branche, is het ook belangrijk om het botanische aspect toe te voegen. Dit geeft een duurzaam gevoel aan de hotelgast en straalt daarnaast ook rust uit.

Mobiele check-in

Technologische ontwikkelen zetten zich in de hospitality branche ook steeds verder door. Het is tegenwoordig al mogelijk om mobiele toegang te krijgen tot een hotelkamer, maar ook is de mobiele check-in bijna niet meer weg te denken in een hotel lobby. Mobiele check-in geeft hotelgasten de mogelijkheid om in te checken voordat ze überhaupt bij het hotel zijn aangekomen. Dit betekent dat de hotel lobby meer als een ontmoetingsplaats fungeert. Wachten in een rij om een hotelkamer in te gaan is met deze techniek verleden tijd.

Lobby als een social space

De lobby in een hotel wordt steeds meer gebruikt als een social space, zeker nu de opkomst van de mobiele check-in optie steeds realistischer wordt. Bij het creëren van een social space dient er ruimte te zijn voor hotelgasten om te werken of bij te kletsen met vrienden. Om een social space te creëren zijn voldoende zitplekken, stopcontacten en een snelle wifi-verbinding essentieel. De hotel lobby moet voornamelijk rust uitstralen en een uitnodigend gevoel geven zodat het aantrekkelijk is voor hotelgasten hier tijd door te brengen.

Hotel lobby ontwerp door De Hotel Partners

De Hotel Partners zijn actief bij nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie. Wij hebben alle disciplines in huis om u te adviseren bij alle mogelijke wensen zodat deze succesvol worden gerealiseerd. Hieronder valt natuurlijk ook een ontwerp voor uw hotel lobby. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over De Hotel Partners? Neem dan contact met ons op.

Back To Top