Ga naar hoofdinhoud
Maison et Objet trends

Maison et Objet 2019: trends voor de hotelinrichting

Naast Salone del Mobile. Milano is ook Maison et Objet een toonaangevende beurs gewijd aan interieur. Maison et Objet vindt twee keer per jaar plaats (januari en september) in Parijs en staat helemaal in het teken van lifestyle, decor, interieur en design. Deze beurs is dan ook dé uitgelezen kans om de interieurtrends voor het komende seizoen te ontdekken. De Hotel Partners hebben de meest opvallende trends voor de inrichting van uw hotel geselecteerd, namelijk: betonlook, donkere kleuren, rotan, koper/messing/goud en ronde meubels.

Hotelinrichting trend #1: Betonlook

Een rustieke, maar toch rustige uitstraling. Dat heeft beton. Beton is misschien niet de eerste keuze voor de aankleding van uw hotel, omdat het vaak als koel en kil wordt beschouwd. Door de rustige look van het beton, is het juist prachtig aan te kleden met andere neutrale kleuren en zelfs houten accenten. Gebruik het beton voor vloeren of zelfs muren.

Hotelinrichting trend #2: Donkere kleuren

Grijs, wit en zwart zijn populaire moderne kleuren, maar rijke, donkere kleuren zorgen voor een warme ruimte en laten andere meubels in het interieur er heel erg uitspringen. Voornamelijk donkerrood, donkergroen en donkerblauw zijn momenteel favoriet. Als u nog niet helemaal bent overtuigd, dan is het ook een mogelijkheid om 1 (accent)muur in uw hotel lobby of hotelkamers een donkere kleur te geven.

Hotelinrichting trend #3: Rotan

Het is weer terug van weggeweest: rotan. Een aantal jaar geleden stond bijna ieder huis vol met producten gemaakt van rotan. Dit werd door de jaren heen steeds minder, tot nu! In combinatie met donkere kleuren – zoals donkergroen – krijgt de hotelkamer een rustig en natuurlijk gevoel. Daarnaast heeft rotan weinig onderhoud nodig én een lange levensduur. Ideaal voor meubels in de hotelkamer dus.

Hotelinrichting trend #4: Koper/messing/goud

Nog steeds zijn koper, messing en goud eigenlijk onmisbaar in ieder modern interieur. Zo ook in het interieur van de hotelkamer. Aangezien koper, messing en goud nogal opvallend zijn, is het niet de bedoeling om het volledige interieur van de hotelkamer hiermee te vullen. Het gaat allemaal om de details. Denk bijvoorbeeld aan een handgreep van de kasten in de badkamer in combinatie met een koperen, messing of gouden kraan. Simpel, maar toch modern en on-trend.

Hotelinrichting trend #5: Ronde meubels

Net als bij Salone del Mobile. Milano vielen ook de meubels met vormen weer op. Harde lijnen worden vervangen door vrouwelijke, ronde vormen bij banken, fauteuils of bij de hoofdborden van bedden.

Hotelontwerp op basis van de laatste hotelinterieur trends?

De Hotel Partners gaan direct voor u aan de slag. Wij verwerken de inspiratie die u heeft opgedaan bij Maison et Objet of uit dit artikel in een passend ontwerp voor uw hotel. De Hotel Partners ondersteunt van het ontwerp tot de realisatie en het onderhoud van hotels. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Back To Top