Ga naar hoofdinhoud
Toekomst hotelkamer

De toekomst van de hotelkamer

De hotelkamer ontkomt niet aan de sterk veranderende wereld van de techniek en interieurdesign. Voor het ontwerp van hotelkamer worden tradities volledig over boord gegooid en staan de wensen van de hotelgast helemaal centraal. Ondanks dat de toekomst lastig te bepalen is, is aan de hand van de hoteltrends voor 2019 wel een goed beeld te creëren van de toekomst van de hotelkamer.

Veranderingen in het slaapgedeelte

Liggen woelen op een te hard of juist een te zacht matras is er niet meer bij. De veeleisende hotelgast wil in alles een optimale beleving ervaren, zeker als het gaat om de nachtrust. Het hotelbed mag niet onderdoen voor het bed wat de hotelgast thuis heeft. Daarnaast is het matras in de loop der tijd steeds steviger geworden, omdat mensen dat als prettig ervaren. Ook is de bedhoogte veranderd, van 50 of 53 centimeter naar 60 centimeter.

Aangezien in een hotelkamer toch best vaak de opbergruimte qua kleding ontbreekt, begint de hotelgast dit steeds meer te waarderen wanneer dit wel aanwezig is. Daarom moet er altijd een mogelijkheid zijn om kleding op te hangen. Daarnaast moet er een plek zijn om de koffer neer te zetten en deze open te kunnen klappen. Hotelgasten vinden het namelijk vreselijk om hun koffer op het bed of een stoel uit te moeten pakken of laten liggen.

Ontspannen met een persoonlijk tintje

Zeg ontspanning op een hotelkamer en de gemiddelde hotelgast denkt aan de tv. Maar ook die heeft misschien wel zijn langste tijd gehad. Een groot deel van hotelgasten neemt een eigen tablet of laptop mee en kijkt hierop naar Netflix. Toch is de tv wel een belangrijk onderdeel van de hotelkamer. Daarom zal in de toekomst de televisie een verlengstuk zijn van de smartphone. De connectie tussen tv en smartphone biedt eindeloze opties.

Ook verdwijnt de keycard misschien wel. In sommige hotels krijgen hotelgasten bijvoorbeeld een uur van tevoren al een QR-code toegestuurd, waarmee ze hun hotelkamer kunnen openen. Mobiele toegang tot een hotelkamer wordt dus steeds sneller realiteit…

Geen minibar maar grotere koelkast

De minibars zijn bijna niet meer weg te denken uit hotelkamers. Toch worden minibars weinig tot niet gebruikt. De hotelgast vindt de prijzen te hoog, de minibar bevindt zich meestal op een onhandige plek (bijvoorbeeld de vloer waardoor er niet gemakkelijk in te kijken is) en er past niet veel in. Daarom zullen hotelkamers in de toekomst worden voorzien van een grotere koelkast. Maar wees niet bang… een heel keukenblok in de hotelkamer zal nooit een trend worden. Op deze manier gaat het hotel namelijk met het eigen restaurant concurreren.

Bureau niet meer nodig

De behoefte aan een ruim bureau wordt kleiner, omdat mensen ook makkelijker op bed of in een stoel werken. Veel hotelgasten kiezen er ook voor om in de hotel lobby of in het restaurant van het hotel te zitten met hun laptop. Hier bevinden ze zich onder de mensen en kunnen ze alsnog aan het werk.

Het voelt als thuiskomen

Een huiselijk gevoel wordt in de toekomst belangrijker voor hotelgasten. Zodra ze een hotel of hotelkamer binnenlopen willen ze het gevoel hebben dat ze een huiselijke sfeer tegemoetkomen. In het merendeel van de hotels speelt het ontmoeten van andere hotelgasten zich buiten de hotelkamer af. Daarom zullen veel hotels in de toekomst ook beschikken over een grote woonkeuken met een lange tafel waaraan hotelgasten kunnen eten of werken. Eten is in iedere cultuur toch een soort sociale activiteit wat ervoor zorgt dat het hotel als een thuis voelt.

Hotel design van De Hotel Partners

De Hotel Partners is een collectief van specialisten op verschillende gebieden. Door onze handen in 1 te slaan, creëren wij de meest innovatieve en succesvolle ontwerpen. Wij zijn actief in nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie. Heeft u advies nodig? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze Experience-room!

Bron: Misset Horeca

Back To Top